Darmsanering

Inhoud

Dit betreft een geaccrediteerde studiedag. Een gezonde darm is onmisbaar voor een gezond immuunsysteem; bij veel cliënten in de praktijk zien we een ‘leaky gut’, die niet met de standaardprocedures op te lossen is. In veel studiedagen komt het advies langs om te beginnen met een goede darmreiniging en ondersteuning voor opbouw. Tegenwoordig wordt steeds meer het belang erkend van de darmen. Een goede darmconditie is van belang om ervoor te zorgen dat de verschillende therapievormen goed worden opgenomen. Voor de algehele gezondheidsconditie van de cliënt gaat het er ook om hoeveel hij of zij zelf kan halen uit gezonde en gevarieerde voeding of ondersteunende producten. Ook bij chronische ziekten zijn de darmen een belangrijk startpunt. Dat er steeds meer spijsverteringsklachten worden gemeld, geeft aan dat het een essentieel uitgangspunt is. De darmen worden vaak het tweede brein genoemd en ze hebben dus ook nog invloed op onze psychische toestand.

Bij velen in de orthomoleculaire wereld is Dhr. Jan Blaauw een bekende naam. Hij is orthomoleculair geneeskunde therapeut en trainer met jarenlange praktijkervaring. In zijn eigen opleidingscentrum Ortho Linea biedt hij ook een basis en gevorderde opleiding aan in de darmtherapie. Tijdens deze studiedag bespreekt hij de volgende items:

  • De anatomie en fysiologie van de darm en de rol in het spijsverteringsproces
  • ‘Leaky gut’: hoe ontstaat het, welke gevolgen heeft het en hoe kan je het weer herstellen
  • Darm en spijsverteringsaandoeningen
  • Advies over een gezonde levensstijl om de darmfunctie te ondersteunen
  • Hoe darmsanering toe te passen, reguliere en complementaire behandelopties
  • Korte mini casussen

Het cursusmateriaal bevat alternatieve behandelprotocol(len) die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Docent

Jan Blaauw heeft de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal gevolgd en afgerond in 1990. Hij was mede-coördinator en docent van 1994 tot 2005 van de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde van de SOE, waarbij hij de laatste jaren een derde van de lessen voor zijn rekening nam. Verder was

hij bestuurslid van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) van 2000 – 2007. Hij is momenteel directeur, coördinator en hoofddocent Ortho Linea. Daarnaast heeft hij zijn eigen praktijk Praktijk Blaauw. Jan heeft vanaf 1983 al interesse ontwikkeld voor de orthomoleculaire geneeskunde en heeft zich in de jaren bekwaamd op dit terrein door het volgen van opleidingen, schrijven van artikelen en boeken, het geven van thematische dagen, cursussen en lezingen.

Doel bijscholing

Het programma is bedoeld om zowel de deskundigheid voor die therapeuten en artsen die al een praktijk hebben te verbeteren als opstartende therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden mee te geven.

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over darmsanering.

Overige informatie

Data: nog te bepalen datum in het eerste halfjaar
Vrijdag 13 december 2019

Duur: 1 dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: Harderwijk

Kosten: € 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

Accreditatie aangevraagd bij: AVIG, KTNO (BATC, VBAG, LVNG, NVST), MBOG, VNT, NVVM, NWP en SNRO.