Liposomaal therapie

Inhoud

Tijdens de studiedag Liposomaal therapie wordt ingaan op het voordeel van de inzet van deze therapie in uw praktijk. Veel onderzoeken geven aan dat een hogere Bio beschikbaarheid veel goede resultaten kan bieden bij acute indicaties, maar niet bij alle actieve stoffen is een hoge orale inname haalbaar. Onder meer vanwege uitdagingen als de tolerantie, slechte opname en therapie trouwheid van de cliënt. Aan de hand van enkele praktijk casussen worden de voordelen en mogelijkheden besproken bij een breed scala aan indicaties.

De trainer zal vanuit brede praktijkervaring en opgedane kennis enkele casussen belichten en verschillende alternatieve behandelprotocollen bespreken.

Tijdens deze studiedag worden de volgende items besproken:
• De werking van liposomale toepassingen
• Functie en voordelen van de inzet van liposomaal therapie
• Hogere Bio beschikbaarheid
• (complementaire) behandel opties
• Korte casussen

Docent

De lezing wordt gegeven door Marion Schaatsbergen, werkzaam als natuurgeneeskundig therapeut. Zij is eigenaar van NatuRaad, Wibronic en oprichtster van de Stichting NutriKennis. Ze leidt therapeuten op als Detox Coach en Anti-stralingsdeskundige en verzorgt geaccrediteerde bijscholingen op gebied van Darmherstel. Verder verzorgt zij trainingen bij Ortho Health Foundation. Zij is oud-redacteur van het blad De Natuur uw Arts, schrijft regelmatig artikelen en geeft veel lezingen in binnen- en buitenland. Gedurende haar carrière heeft zij zich gespecialiseerd in het principe van darmreiniging en darmherstel en was zij lange tijd werkzaam als colonhydrotherapeute.

Marion vindt het belangrijk haar kennis te delen en doet dit op een begrijpelijke manier.

Doel bijscholing

Het programma is bedoeld om zowel de deskundigheid voor die therapeuten en artsen die al een praktijk hebben te verbeteren als opstartende therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden mee te geven.

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over liposomale therapie en verschillende aandoeningen waarbij het ingezet kan worden.

Overige informatie

Data: vrijdag 28 februari en vrijdag 4 september 2020
Duur: 1 dag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Harderwijk
Kosten: € 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal
Accreditatie: wordt aangevraagd bij KTNO (o.a. VBAG, LVNG, NVST, NVVM, MBOG), BATC en NWP.