De kracht van Japanse Matcha
Velen zijn in de veronderstelling dat Matcha poeder hetzelfde is als groene thee extract, de werkelijkheid is dat dit niet het geval is. Hoewel beide afkomstig zijn van de Camellia sinensis (thee) plant, is Matcha een premium Japans groene theepoeder van theeplanten die onder specifieke omstandigheden worden gekweekt om hoogwaardige, voedselrijke, delicaat gearomatiseerde en zoetgeurende thee te produceren. Matcha groene thee verschilt ook in het productie proces van groene thee-extract (poeder), een poeder die wordt bereid door groene theebladeren te weken in een alcoholoplossing om actieve componenten te isoleren.
Matcha komt van de Japanse woorden ‘cha’, wat thee betekent, en ‘ma’, wat poeder betekent. Het gebruik ervan kan worden teruggevoerd tot al in 2700 voor Christus, toen de Chinese keizer Shen Nong voor het eerst de gewoonte van het drinken van thee populair maakte. Van daaruit verspreidde groene thee zich naar Japan, waar de praktijk zich ontwikkelde tot een fascinerend ritueel en een integraal onderdeel van gezondheids- en welzijnspraktijken.
Tegenwoordig wordt groene thee (en Matcha specifiek) over de hele wereld gewaardeerd om zijn dynamische eigenschappen, waarvan er vele nu door de wetenschap worden ondersteund, en ook om zijn fenomenale smaak. Matcha is rijk aan voedingsstoffen en chlorofyl. Het bevat ook veel catechines, met name EGCG.
Matcha Groene Thee is 10 keer krachtiger en bevat 137 keer meer EGCG’s dan gewone groene thee. En het heeft een hoge ORAC-score.
Matcha groene thee wordt gewaardeerd om zijn delicate smaak en zoete geur.
Ceremoniële Matcha van hoge kwaliteit wordt op traditionele wijze gekweekt, met de hand geplukt en beschermd tegen zonlicht om zo het chlorofylgehalte van de thee te verhogen. Matcha-thee wordt speciaal gekweekt om een heldergroene kleur, een fluweelzachte textuur en de ultieme smaak en aroma te verkrijgen. De jongste bladeren van de hoogste kwaliteit worden gereserveerd en gemalen met behulp van een steenmolen totdat een uniek gevormd poedermolecuul tevoorschijn komt. Dit resulteert in een mild, glad en verfijnd product.
Natuurlijk voorkomende mateine (cafeïne) kan een natuurlijke energieboost geven, en de natuurlijk voorkomende L-theanine kan helpen kalmeren en helpen bij het concentreren. Elke kop Matcha-thee biedt naast antioxidanten, ook vitamines en mineralen.